Múlt héten arról írtam neked, hogy erősen meghatározza munkatársaiddal való kapcsolatodat az, hogy milyen típusú erőt használsz vezetőként.

A te erőbevetésed mellett a kapcsolatot ugyanekkora mértékben meghatározza egy másik tényező is, mégpedig az, hogy a munkatársad milyen kötődési típust hoz magával.

A kötődési típus már kora gyermekkorban kialakul. Ha rendelkezel bizonyos pszichológiai előtanulmányokkal, biztosan emlékszel a drótanya-szőranya esetére. Harlow kíséretében röviden arról van szó, hogy a kismajmokat egy csupán drótból,fából készített, valamint egy szőrrel is beborított mű anyamajomhoz adták rögtön születés után, amelyekből egyaránt lehetett tejet szopni. A szőr nélküli anyákhoz csak a szopás idejére mentek oda, de a szőrös anyához akkor is odabújtak, ha már nem volt benne tej vagy nem voltak éhesek. Ráadásul, ha a szőranya néha ott volt, néha meg nem, a kismajmok nyugtalanná váltak. Innét származik a kötődés elmélete.

A kötődést tovább kutatták embergyerekkel (Ainsworth) és megállapították a három fő kötődési típust:

szorongó vagy bizonytalanul kötődő – nem következetes, kiszámíthatatlan, néha gyengéd, néha haragos szülők gyerekei. A kísérletben az anya távozására szorongással, agresszióval reagálnak, az anya visszatérésekor váltakozóan közelednek és távolodnak tőle.

elkerülő típus – elhanyagoló vagy bántalmazó szülők gyerekei. Az anya távozására passzívan reagálnak, visszatérésekor  nem örülnek neki.

-biztonságosan kötődő – következetes, gyengéd szülők gyerekei. Amikor az anya elmegy, gond nélkül, élvezettel játszanak tovább, amikor visszajön, örömmel fogadják.

Ez a három kötődési típusra jusson eszedbe akkor is, amikor munkatársi kapcsolataidat építed.

  • A szorongó típus mindig szót fogad, csak hogy te elégedett legyél vele, és hogy ezért tőled elismerést, biztonságot és szeretetet kapjon. Következetes és odafigyelő magatartással megnyugtathatod őt.
  • Az elkerülő típus szintén szót fogad, de eközben belül puffog és fortyog, vele nehéz dolgod van. Minél nagyobb szabadságra és felelősségre van szüksége, semmiképpen nem szoros gyeplőre.
  • A magabiztos típussal könnyű együttműködnöd, mert pozitívan viszonyul hozzád. Énképe reális, érzelmi intelligenciája a helyén van.

Igazán izgalmassá pedig akkor válik a fenti gondolatsor, amikor hozzáteszed, hogy vajon te melyik kötődési típusba tartozol (kalkulálva azzal, hogy tiszta típus sosincs!)