Barbara, aki nemrég került egy tíz fős csapat élére, a következő dilemmával küzdött: volt egy munkatársa, aki minden csip-csup üggyel hozzá futkározott, olyanokkal  is, amelyeket valószínűleg önállóan is meg tudott volna oldani. Emellett volt olyan kolléga is a csapatban, aki szinte kikérte magának, hogy Barbara rákérdez, hogy áll a leadandó határidős feladatával.

Barbarának sikerült továbblépnie ebből a helyzetéből azzal, hogy munkatársai érettségi szintjét az adott pozícióban egyenként átbeszéltük.

Hersey – Blanchard helyzetfüggő vezetési modellje szerint a vezetési stílust leginkább a munkatársak érettsége határozza meg. Az érettség az a tulajdonság, amely alapján valaki képes célokat, feladatokat megfogalmazni, vállalja tetteiért a felelősséget és rendelkezik a szükséges képességekkel.

Ennek a pszichikai-szakmai érettségnek négy szintjét különböztetik meg aszerint, hogy valaki mennyire képes illetve, hogy mennyire hajlandó (motivált) feladatai elvégzéséért felelősséget vállalni:

M1: éretlen: még nem hajlandó és nem képes felelősséget vállalni, mert nincsenek meg a megfelelő képességeik

M2: hajlandósága már van, de a képesség még hiányzik, ezért nem tudja feladatait elvégezni

M3: képessége már van, de nem hajlandó a feladatot elvégezni

M4: érett: képes és hajlandó feladatait elvégezni.

Ez egy fejlődési folyamat. Vezetőként a dolgod az, hogy az adekvát vezetési stílussal és hozzáállással munkatársadat végigkísérd az önállóságig. A legtöbb vezető alapvetően két stílust használ a négyből. Minél több vezetési stílust kipróbálsz és gyakorolsz, annál nagyobb esélyed van arra, hogy az adott helyzetben az adott munkatársaddal a legmegfelelőbb vezetési stílust alkalmazod majd.

Az érettségi szintekhez kapcsolódó négy vezetési stílus a következő:

M1: a vezető megmondja, mikor mit kell tenni

M2: a vezető megmagyarázza utasításait

M3: a vezető a munkatárssal együtt dönt

M4: a vezető szabad kezet ad a munkatársnak, aki képes az önirányításra

Egy ismerősöm egy hete dolgozott a munkahelyén, amikor hiba csúszott a rábízott munkafolyamatba. Főnöke ráförmedt, hogy vállaljon felelősséget a feladatáért, és vigye el a balhét. Ismerősöm még azon a héten felmondott. Szerinted hol volt a hiba?