Ugye, neked is vannak példaképeid? Talán vannak vezetői példaképeid is, akikhez hasonlítani szeretnél. De mi van abban az esetben, ha nem tudod, miben kellene változnod, mit kellene tőlük megtanulnod ahhoz, hogy jó vezető legyél? Hol a titok nyitja?

 

Az interneten manapság már a vezetői tanácsadással foglalkozó ajánlatok százai közül lehet válogatni. Külön „iparággá” fejlődött a vezetőképzés, azaz a vezetői pozícióban lévő emberek megtanítása arra, hogy miként bánjanak úgy alkalmazottaikkal, hogy azok minél eredményesebben dolgozzanak.

 

Számos kutatás kimutatta, hogy támogató munkahelyi légkörben, a munkatársakat a döntéshozatalba bevonva, őket empatikusan megértve és motiválva alakítható ki egy olyan csapat, amely a közös ügy érdekében (és itt a hangsúly) hegyeket képes megmozgatni.

Lehet, hogy a fenti szlogeneket már kívülről fújod, talán vezetői workshopokon is részt vettél, mégis nehéz átültetned a szép elméletet a gyakorlatba? Például felmerült már benned, hogy hogyan egyeztethető össze a nőiességgel a hatalom és az erő pozíciója?  Nehéz helyzetben vannak azok a nők, akiknek, bár a pozíciójukkal együtt kaptak egy jó adag hatalmat, meg kell tanulniuk ezt az erőt hitelesen használni. Úgy használni, hogy a kívülről kapott erő belső erőt is tükrözzön. Sok vezető értetlenül áll az előtt, hogy azok a technikák, amelyekkel a legjobb, leggyorsabb, leghatékonyabb, legkiválóbb alkalmazott volt, vezetői pozícióba kerülve egyszerűen nem működnek.

De hogy lehet ennek az erőnek és a vezetői hitelességnek a birtokába jutni? Hogy lehet azt elérni, hogy alkalmazottaid, akiket talán nem te válogattál, a Te állandó felügyeleted nélkül is jól dolgozzanak?

 

Hogy lehet megvalósítani az ügyet, amit szolgálsz – és ami jó esetben egybeesik a szervezet céljával – úgy, hogy egy olyan csapattal kell ezt megvalósítani, melynek minden tagja más és más? Mindenki máshol tart szakmájában és életében, ezért mindegyiküket máshogy kell motiválni ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot.

 

Minden vezetőnek vannak megtorpanásai pályája során – akár nő, akár férfi.  Így van ez akkor is, ha tisztában van vele, érzi, hogy ez a feladat az övé.

A vezetői coaching célja, hogy pályád során minden pillanatban képes legyél arra, hogy kihozd magadból a maximumot. Ez a fajta tudatosság fog téged elvezetni oda, hogy azt a küldetést, amit vezetőként képviselsz, amiért csapatoddal együtt küzdesz, a leginkább teljesítsd.

vagy foglalj időpontot telefonon: +36 70 3196158